Go with the flow in de tweede werkweek

Go with the flow in de tweede werkweek

juni 27, 2020 0 Door admin

Vorige week schreef ik hoe mijn eerste werkweek was gegaan (lees ‘Mijn eerste werkweek, de angst voor de ratrace’). Dat er toch een bepaalde angst was en dat het vooral aan het einde van de week even wennen was om na een intensieve werkweek ineens weer in de ‘waan van de dag’ te stappen. Hoe anders was deze tweede werkweek zeg! Ik denk dat het te maken heeft met het besef dat ik had afgelopen zondag (wil je niet meer in die ratrace terecht komen, maak dan andere keuzes). Hierdoor ging ik zoveel anders deze tweede week in en dat is maar goed ook, want door de intens heftige temperaturen had ik het al zwaar zat. Pffff…..

Afgelopen week moest ik vier dagen naar kantoor en had ik één zelfstudie dag thuis. Op deze dag moest ik bepaalde cursussen doen, waarvan ik verplicht was om het certificaat te behalen. Een goed gevuld weekje dus, waarbij ik ook echt wel even mijn koppie erbij moest houden. Daar kwam ook nog eens bij dat de man avonddienst had, wat dus betekende dat ik er na de werkdag ‘alleen voor stond’. Je kan dus gerust zeggen dat het een pittige week had kunnen worden. Precies, had kunnen worden.

Ik had namelijk geleerd van die week daarvoor en besloot dus ook gewoon om afgelopen dagen wat extra hulp te vragen. Hiermee maakte ik het mezelf een stuk gemakkelijker. Ik hoefde niet te haasten, constant op en neer te fietsen en vooral dat laatste was wel echt héél fijn. Maar dan ook echt, heeeeeeeeeel fijn. Want de warmte en ik gingen echt niet lekker samen. Niet alleen de afgelopen dagen hoor. Is gewoon standaard bij mij. Ik weet niet wat het is, maar zodra het boven de 25 graden is hier in Nederland wil ik het liefste de hele dag binnen zitten en zo min mogelijk bewegen.

Naast om hulp vragen, maakte ik ook de keuze om de lat niet zo hoog voor mezelf te leggen en met name op huishoudelijk gebied. Natuurlijk viel er genoeg in huis te doen, want hey..kleine kindjes, maar ik koos ervoor om alleen de prio’s af te werken. Hierdoor hield ik nog wat energie over aan het einde van de dag, zodat ik ook nog even wat voor mezelf kon doen. Ik moet wel zeggen dat die energie die ik over had gebruikt werd voor doelloos door social media scrollen. Is soms ook gewoon heel lekker. Vooral als je de rust niet helemaal kan vinden om te gaan schrijven of om te gaan lezen. Dit is eigenlijk pas de eerste echte avond deze week, waarop ik écht even iets voor mijzelf doe.

Dat geldt trouwens niet voor de ochtenden. Nee, die heb ik heel goed benut door mijn sportmomenten juist in de ochtenden te pakken (overigens ook in de eerste week). Wie mij al een tijdje volgt op social media, weet dat wanneer ik op een dag wil sporten, ik ’s ochtends direct de sportkleren aan doe (en met die outfit ook gewoon de kids weg breng). Op die manier ‘dwing’ ik mijzelf om die dag te gaan trainen. Nu was het voorheen nog wel eens het geval dat ik een hele dag in sportkleren rondliep, iets met uitstel gedrag, maar aangezien ik deze week toch echt om 10 uur op kantoor moest zijn had ik geen tijd om te lanterfanten. Om 8:40 uur was ik uiterlijk thuis en ging ik dan ook direct aan de slag.

Er is zelfs nog een ochtend geweest waarop ik om 6:30 uur ben gaan sporten toen de kinderen toch met hun ontbijt voor de tv zaten. Als je maximaal 45 minuten sport en slechts een kwartier nodig hebt om te douchen, aan te kleden etc., valt dit dus ook makkelijk te doen voordat je de kids weg brengt. Toch wel één van de voordelen van het hebben van kinderen die vroeg wakker zijn. Je hebt er extra tijd bij in de ochtend.

Je kan dus gerust stellen dat ik aan het einde van de werkweek nog steeds aardig zen was en in een heerlijke ‘go with the flow’-modus zat. Iets te veel zelfs, want vrijdagochtend kwam ik bijna te laat omdat ik nog wel even dacht na het sporten een wasje op te kunnen hangen. Wat is dat toch met die ochtenden waarbij je zeeën van tijd hebt en dan op het laatste moment bedenkt dat je nog wel even wat klusjes op kan pakken. Herkenbaar?

Met andere woorden, ik kijk met een tevreden gevoel terug op de tweede werkweek. Aan dit soort weken en dagen kan ik echt wel wennen. Maar dan wel zonder deze heftige temperaturen.

Liefs,
Nynke

Photo by Joseph Barrientos on Unsplash