Na mijn tweede bevalling kreeg ik een postnatale depressie

Na mijn tweede bevalling kreeg ik een postnatale depressie

augustus 24, 2020 0 Door admin

Speciaal voor de website Ouders Online schreef ik een artikel over mijn depressie na mijn tweede bevalling, ook wel een postnatale depressie genoemd. Of mijn depressie echt te maken had met de bevalling of dat de bevalling dé spreekwoordelijke druppel was? Joost mag het weten en zeggen. Maar dat die periode donker en zwaar was, moge duidelijk zijn. Ik begon het artikel dan ook zo.

Het is best gek. Ik ben helemaal niet zo slecht in het schrijven van verhalen, al zeg ik het zelf. Ik schuw het niet om over taboes te schrijven en persoonlijke dingen over mijzelf te delen. Niet vanwege de aandacht, maar in de hoop dat ik er iemand mee inspireer. Dat ik er iemand mee help. Daarom wil ik mijn verhaal delen, want er moet meer aandacht komen voor postnatale depressies. Maar nu ik eenmaal achter de laptop zit, heb ik moeite met het vinden van de woorden. Voel ik een grote knoop in mijn maag en krijg ik amper adem. Want schrijven over deze periode betekent ook terug gaan naar deze periode. En dat is iets waarvan ik dacht dat ik het wel ‘even zo zou doen’, maar wat uiteindelijk toch wat moeilijker blijkt te zijn.

Lees het volledige artikel hier: Na mijn tweede bevalling kreeg ik een postnatale depressie: mijn verhaal.