Doelen niet gehaald en dus gefaald?

oktober 26, 2020 0 Door admin

1 november is het alweer een jaar geleden dat ik op Maximum Potential was. Een event van Michael Pilarczyk. Een event wat life changing wordt genoemd en wat het voor mij ook zeker was. Ik kwam als een andere vrouw terug van dat evenement en in het afgelopen jaar is er zo bizar veel gebeurd. Ik ben inmiddels zelfs niet meer die vrouw die op 2 november hyper de pieper thuis kwam en dolenthousiast vertelde over het weekend dat veel te snel was afgelopen. En dat terwijl ik niet eens mijn doelen heb gehaald die ik een jaar geleden stelde voor mijzelf.

Deze week heb ik het op mijn Instagram account over doelen stellen. Ik besloot dan ook om het notitieboekje er weer eens bij te pakken, om te lezen wat ik nou eigenlijk een jaar geleden allemaal had opgeschreven, maar ook wat ik als doelen had gesteld. Nu wist ik ze nog wel ongeveer, maar in het afgelopen jaar is er veel gebeurd, waardoor ook mijn doelen ietwat zijn gewijzigd.

Ik las terug dat ik over een jaar (nu dus) in ieder geval een X aantal euro’s als omzet wilde hebben, zodat ik kon rond komen van mijn onderneming. Ook wilde ik 18 kilo zijn afgevallen. Maar bovenal wilde ik veel sterker en krachtiger in mijn schoenen staan. Gewerkt hebben aan mijn eigen waarde en van mijzelf houden. Oja en ik wilde een vaatwasser en elektrische fiets. Vooral om die laatste twee heb ik keihard gelachen toen ik het terug las.

Maar goed, hoe is het afgelopen? Waar sta ik nu na een jaar?

Mijn omzetdoel haalde ik niet, ik kwam niet eens in de buurt. Hoewel ik terug las in mijn notitieblok dat je geen plan B moet hebben als je voor ‘je droom’ gaat, koos ik toch voor plan B. Financiële zekerheid. Iets wat toen echt enorm als falen aanvoelde. Dat kan ik mij nog goed herinneren. Maar wat voor mij nu als fijn aanvoelt. Het geeft rust en gek genoeg geeft het ruimte voor ondernemen. En dat terwijl ik 32 uur in loondienst werk. The odds.

Ook de 18 kilo verloor ik niet. Op dit moment staat de teller op zo’n 8-9 kilo. In het verleden zou ik daar echt van hebben gebaald, mezelf nog meer een trap onder mijn kont hebben gegeven. Maar ik vind het niet erg, want de manier waarop ik nu afval (gewoon gezond eten en drie keer in de week sporten) is een lifestyle die bij mij past. Dan gaat het maar wat langzamer, maar dit werkt voor mij heel goed zo en kost mij niet te veel moeite. En om tot dit punt te komen was ook een proces. Een proces waar ik veel van heb geleerd.

En uiteindelijk heb ik het belangrijkste doel wel gehaald. Ik heb aan mijzelf gewerkt, waardoor ik nu wel kan zeggen dat ik echt van mijzelf houd. Dat ik mijn eigen waarde zie en voel. Toen was het niet eens het belangrijkste doel voor mij, ik was zo gefocust op een succesvolle onderneming neer zetten. Maar nu, een jaar na dato, besef ik mij dat die twee andere doelen slechts ‘bijzaak’ waren. Het belangrijkste doel was ikzelf. Eerst aan mijzelf werken, daarna pas richten op andere zaken.

Dat werken aan mijzelf heeft echt enorm goed uitgepakt en ik heb dan ook absoluut niet het idee of gevoel dat ik gefaald heb, omdat ik nu in loondienst werk met nog steeds een paar kilootjes te veel op het lijf. Ik voel mij zélfs een winnaar, want man wat heb ik hard geknokt en gewerkt om te komen tot het punt waar ik nu ben. Maar ik ben mij ook gaan beseffen dat soms de weg naar een doel nog belangrijker is dan het doel an sich en dat ik mij ook meer mag focussen op het proces.

Deze week ga ik aan de slag met nieuwe doelen voor het komende jaar. Waar wil ik staan over een jaar? Wat wil ik hebben bereikt? Hoe wil ik dat mijn leven eruit ziet over een jaar, over vijf jaar? Ik heb er zin in, want ook dit is een onderdeel van het proces.

Oh en hoe het zit met die vaatwasser en elektrische fiets? Die zijn er ook (nog) niet. De elektrische fiets is namelijk geen must meer voor mij en sinds ik de afwas gewoon niet meer zo vaak doe en laat staan voor de man (die een vaatwasser niet nodig vindt), is de noodzaak voor een vaatwasser ook minder hoog voor mij. In dat laatste geval leiden er gewoon meerdere wegen naar Rome en was het einddoel niet een vaatwasser, maar gewoon minder afwassen. En dat doel heb ik gehaald, dus prima opgelost zo 😉