Parttime werken…en nu?

Parttime werken…en nu?

augustus 29, 2021 0 Door admin

Al zolang als ik mij kan herinneren werk ik. In het begin van mijn tienerjaren als oppas of huishoudelijke hulp bij familieleden en toen ik 16 was ging ik voor het eerst in loondienst. Bij de V&D.

Daarna werkte ik jarenlang als caissière bij de C1000 (tegenwoordig Jumbo) en volgden er verschillende soorten bijbaantjes (winkelmedewerker, postsorteerder, schoonmaakster, telefoniste, administratief medewerkerster, horeca).

Mijn allertofste bijbaan was overigens als barmedewerker bij @melkwegamsterdam. Wat een mooie tijd was dat.

Maar goed, hoewel het allemaal bijbaantjes waren werkte ik wel zoveel mogelijk. Elke dienst die ik kon pakken, pakte ik.

Toen ik student af was en dus fulltime kon gaan werken, werd dat werken nog meer. En ondanks mijn burnout bleef dat altijd een beetje zo.

Ik werkte 36 uur of meer. In mijn vorige baan maakte ik soms weken van 50+ uur, zelfs toen de oudste was geboren. Een lichte workaholic kan je wel zeggen.

Hoewel ik mij in de afgelopen jaren ben gaan beseffen dat er meer is in het leven dan alleen werk, en ik daardoor ook naar 24 uur per week ging, merk ik wel dat ik er heel veel moeite mee heb om me ook aan die 24 uur te houden.

Het voelt heel vreemd om ineens zoveel minder te werken. Onwennig. Nu ik de rol van fulltimer kwijt ben, is het alsof ik ook ineens weer moet zoeken naar mijn identiteit. Werk is namelijk altijd zo’n groot deel van mijn leven geweest.

Maar ook het romantische beeld wat ik had van die overige dagen vrij (lekker veel tijd door brengen met de kids) valt tot nu toe ook wel tegen. Op mijn vrije dagen doe ik nog steeds heel veel (privé dan) en ben ik er nog steeds niet helemaal bij qua aandacht.

Daarom appte ik mijn voormalige coach @klemen10e vandaag maar weer eens. Als iemand mij namelijk op weg kan helpen is zij het wel.

Want ben ik nou echt zo’n workaholic of zit er iets anders achter? Probably dat laatste.

Dus het is weer eens tijd om mijzelf onder de loep te nemen. Spannend en eng, maar ook mega interessant.