Let’s get this started

Let’s get this started

februari 11, 2022 0 Door admin

Nou, daar was ik dan weer een keer. Inmiddels is het alweer drie maanden geleden dat ik mijn laatste blog hier schreef. Drie maanden! In de tussentijd schreef ik nog wel een paar brieven, ook niet heel veel, en plaatste ik zo nu en dan wat op Instagram, ook niet zo heel veel, dus je kan gerust stellen dat het aardig stil was op het schrijf gebied. Ik voelde, om heel eerlijk te zijn, ook niet direct de behoefte om echt iets te doen met het bloggen op mijn website. Je kan gerust stellen dat ik andere dingen aan mijn hoofd had en ik had geen flauw idee of ik überhaupt nog wel echt iets wilde doen met De Werkende Moeder.

Totdat ik vorige maand de factuur voor de website binnen kreeg en daar best van schrok.

Ineens besefte ik mij namelijk dat ik eigenlijk al die tijd betaalde voor iets waar ik echt amper wat mee deed. Zonde! Want vanaf het moment dat ik de domeinnaam claimde (al in 2019) en er een hostingspakket bij kocht, heb ik niet consequent gebruik gemaakt van de mogelijkheden van een website en de laatste drie maanden zelfs helemaal niet meer.

Ik had eindelijk net weer een beetje cashflow op de zakelijke rekening en ik baalde dan ook enorm dat die factuur er even tussen door kwam. Of nou ja, tussen door kwam? Als ik niet alles rondom De Werkende Moeder zo had los gelaten, had ik ook wel door gehad dat de jaarlijkse factuur voor de website er weer aan zat te komen. Een beetje eigen schuld, dikke bult. Maar goed, die factuur moest wel betaald worden.

Dus dat deed ik. Met een lichte pijn in het hart (en in de portemonnee).

Ik nam mij toen wel direct wat voor: het komende jaar ga ik écht aan de slag met het bloggen op mijn website. Hoewel ik niet zo heel goed durf om hier een doel aan te hangen, ga ik het wel doen om mijzelf die stok achter de deur te geven. Minimaal 1 blogpost per week.

Wanneer richting het einde van het jaar blijkt dat ik alsnog ‘met de pet ernaar gegooid’ heb, dan zeg ik mijn website op. Ik ga namelijk niet nog een jaar geld uitgeven aan iets waar ik niets mee doe. Dat is echt zonde van het geld.

De mentale ruimte en de motivatie waren de laatste tijd ver te zoeken, maar ik heb het schrijven/bloggen gemist. Toch is er gevoelsmatig weer een hoge drempel en op de één of andere manier ook wat weerstand, als in belemmerende gedachtes. Maar die probeer ik zoveel mogelijk te negeren en er gewoon voor te gaan. Lekker toegeven aan mijn eeuwige drang om dingen te delen en op papier te zetten.

Dus let’s do this. Let’s get started.

Het is tijd om weer meer in die digitale pen te duiken.

Liefs,
Nynke